کارشناس مسئول مبارزه با بیماریهای غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه گفت: با تشخیص بهموقع میتوان پوکی استخوان را مهار کرد.
به گزارش گیلان سلامت، زهره گره در مصاحبه با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان گناوه اظهار داشت: دانشمندان هنوز نمیدانند که حقیقتاً علت بروز پوکی استخوان چیست، اما آنچه مشخص است اینکه در این حالت فرآیند نرمال باز ساخت استخوان از بین میرود و یا کند میشود.
وی اشاره کرد: احتمال بروز پوکی استخوان وابسته به این است که شما در دوره اوج تراکم استخوان، سنین ۲۰ تا ۳۰ سالگی، چه مقدار توده استخوانی به دست آورده و بعدازآن با چه سرعتی از دست بدهید.
گره بیان داشت: باید بدانید که هیچگاه برای پیشگیری یا کنترل پوکی استخوان خیلی دیر و یا خیلی زود نیست. شما میتوانید برای داشتن استخوانهایی محکم و سالم در طول زندگی، اقداماتی به عمل آورید.
وی افزود: هر چه ذخیره تراکم استخوانی شما بالاتر باشد، در واقع ذخیره بیشتری داشته و احتمال بروز پوکی استخوان کمتر خواهد بود.
کارشناس مسئول مبارزه با بیماریهای غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه با اشاره به عوامل خطر بروز پوکی استخوان گفت: جنسیت، افزایش سن، نژاد، سابقه خانوادگی، سایز اسکلت، هورمون تیروئید بالا و یائسگی و یا عدم پریودهای ماهیانه در خانمها فاکتورهای خطری هستند که نمیتوان آنها را تغییر داد.
گره اظهار داشت: دریافت پایین کلسیم، مصرف تنباکو، اختلالات غذا خوردن، زندگی بیتحرک، مصرف الکل، مصرف فراوان قهوه و چای، غذاهای حاوی نمک فراوان و نوشابههای گاز دار زنگ خطری برای بروز پوکی استخوان هستند.
وی بیان داشت: برای پیشگیری و یا کاهش عوارض پوکی استخوان وضعیت اندامی خوب خود را حفظ کنید.
گره توضیح داد: منظور از وضعیت خوب اندام اینکه سر و چانه به سمت بالا، شانهها عقب، کمر صاف و قوس ستون مهرهها کم باشد، اگر در محل کار یا حتی در خانه بدن خود را در این وضعیت نگه دارید فشار کمتری به ناحیه ستون فقرات وارد میشود.
وی اضافه کرد: بهتر است زمانی که نشستهاید یا رانندگی میکنید، یکپارچه لوله شده را پشت خود قرار دهید.
گره توصیه کرد: هنگام انجام کارهای دستی یا مطالعه کردن هرگز خم نشوید. برای بلند کردن اجسام روی زانو خم شوید نه کمر و پشتتان را صاف نگه دارید.
وی تصریح کرد: عدم مصرف سیگار و الکل، کاهش مصرف نوشابههای گازدار، کاهش مصرف کافئین و نمک در کاهش بروز پوکی استخوان مؤثر است.
منبع: بهداشت نیوز